10-11 april 2024 | Kistamässan | Stockholm

Kemisk plaståtervinning – Var är vi idag?

Advanced Engineering talare

Paneldebatt på Advanced engineering

Den 11 april bjuder Advanced Engineering in till en spännande paneldebatt på Kistamässan. Panelen kommer att samla experter för att diskutera det senaste inom kemisk plaståtervinning inom fordonsindustrin samt dess krav på cirkuläritet och återvinning. Diskussionen kommer att modereras av Cecilia Mattsson som är forskare på RISE (Research Institutes of Sweden).

Plaståtervinningen står idag som en av våra mest påtagliga och krävande miljöutmaningar. Trots den ökade medvetenheten om plastens påverkan, återvinns endast 10% av plasten som används i Sverige. En av de mer lovande metoderna är kemisk återvinning.

Paneldeltagare

Henrik Thuman
Som professor och avdelningschef på Chalmers tekniska högskola har Henrik varit delaktig i forskning kring termiska omvandlingsprocesser och energisystemets utveckling. Under de senaste fem åren har han spelat en central roll i en betydande satsning på återvinning av plastmaterial och är bland annat delaktig i satsningen på att göra kemiklustret i Stenungsund helt cirkulärt.

Stina Klingvall
Stina Klingvall jobbar som Climate Action Manager på Volvo Cars och arbetar med företagets klimatstrategier och -mål, med ett särskilt fokus på att minska utsläppen från materialen i bilarna. Stina har tidigare varit projektledare på konsultfirman Material Economics (nu en del av McKinsey & Co) som är specialiserad på strategisk rådgivning inom klimat och cirkulär ekonomi

Fredrik Olofsson
Med sin civilingenjörsexamen från Chalmers tekniska högskola har Fredrik etablerat sig inom teknikområdet. Idag är han försäljningschef på Enviro som är ett företag vars teknologi och strategier är nära kopplade till FNs globala hållbarhetsmål. Här fokuserar han på att bygga kapacitet för återvunnen kolfiber och termoplastiska olefiner inom gummi- och plastindustrin.

Vi ser fram emot en lärorik och intressant paneldebatt den 11 April 2024!

Easyfairs logga

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av nyheter om mässan och för att följa våra uppdateringar om hur vi skapar säkra mötesplatser. Få även första tjing till våra event och medverka i exklusiva tävlingar. Vi delar bara med oss av givande information – Det är ett löfte som vi ger dig som prenumerant!