10-11 april 2024 | Kistamässan | Stockholm

Advanced Engineering checkar in hos r.a.p.s ett par dagar innan mässan går av stapeln!

Raps_bloggen,advancedengineering,stockholm,kistamässan

Advanced Engineering checkar in hos Pär Nobring ett par dagar innan mässan går av stapeln den 15-16 juni i Stockholm. Pär, VD och grundare för r.a.p.s som är mitt uppe i förberedelserna och är förväntansfull inför mässan. Pär lämnar ingen oberörd med sitt brinnande engagemang för utbildning och framåtskridandet av svensk additiv tillverkning.

r.a.p.s är en helhetsleverantör av 3D lösningar. De kan hela kedjan. Konstruerar i CAD, gör ändringar eller optimera detaljer inför 3D-print. Med högupplösta maskiner som 3D-skannar och 3D-printar erbjuder r.a.p.s både gedigen kunskap och precision för många olika applikationer. 

Vad kommer ni visa på Advanced Engineering?
Huvudfokus på mässan kommer vara produkter. Raplas, som finns 3 typer av maskiner: SLA, metall och sandprinter för industrin. Med SLA kan man serietillverka färdiga produkter, prototyper eller hållfasta delar. Maskinerna tillverkar med minst avvikelser och otroligt bra kontroll på energin i lasern vilket leder till bra noggrannhet och upplösning. Ett applikationsområde är bland annat serietillverkning av delar till lyxbilar. Som vi på Advanced Engineering med glädje kan berätta att man får uppleva på Kistamässan.

3D-printern ETEC (EnvisionTEC) som passar plast eller vaxutskrifter ger en extrem precision, bland annat använder en väldigt känd smycketillverkare den här tekniken till sina konstverk.

Den polska uppstickaren Sinterit har nyligen kommit med SLS printer för industrin, LISA X och NILS 480. Märket erbjuder fler maskiner med fyndiga namn som LISA och LISA Pro.

Hos r.a.p.s kommer besökarna kunna kika på 3d-printers i montern även känna och klämma på utskrifter i olika material.

Utöver er expertis inom additivtillverkningar erbjuder ni hjälp med design och produktion?
Vi har många års erfarenhet inom området och kan erbjuda utbildning och workshops. Vår huvudfokus är våra 3D-skrivare men vi kan hjälpa våra kunder med allt från konsultuppdrag och allt från idé till färdig prototyp.


Ni är engagerade i Branschföreningen för additiv tillverkning, SVEAT, hur ser branschen ut?
Vi verkar för utveckling inom additiv tillverkning och 3D-utskrifter i Sverige. Som branschorganisation har vi möjlighet att driva prioriterade frågor och stärka rösten i samhällsdebatten. Jag har även ett personligt engagemang i att öka kompetensen i stort inom området, med stort engagemang i yrkesutbildningar både för unga med också för de som redan jobbar inom industrin och vill kompetensutveckla.


Vad ser ni mest framemot med mässan?
Det är riktigt roligt att den äntligen blir av! Det är också väldigt kul att komma upp till Stockholm på en lansering. Många företag är uppe för att nätverka och skaffa nya samarbeten och hitta nya talanger skall bli väldigt kul och välbehövligt att träffa kunder och kollegor i branschen.

Stort tack till Pär Nobring och r.a.p.s, vi är oerhört taggade på att träffa er den 15-16 juni på Kistamässan!

Easyfairs logga

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av nyheter om mässan och för att följa våra uppdateringar om hur vi skapar säkra mötesplatser. Få även första tjing till våra event och medverka i exklusiva tävlingar. Vi delar bara med oss av givande information – Det är ett löfte som vi ger dig som prenumerant!